About  Guy


(Change the language of this website to English by using the Language button in the top menu bar.)Hi, ik ben Guy Seeten, in 1961 geboren in de Belgische havenstad Antwerpen.


Mijn interesse in fotografie als artistiek uitdrukkingsmiddel, werd me aangereikt door mijn vader, wiens passie eveneens fotografie was.

Reeds rond mijn tiende kwam ik zo in contact met de analoge fotografie en de donkere kamer.


In mijn jeugdjaren werd ik me, door talrijke familiebezoeken en vakanties in Frankrijk, bewust van de concepten identiteit en begrenzing (van individuen en groepen) en van de betekenis van verbinding over die begrenzing van identiteiten heen.

Dit beïnvloedde mijn kijk op de omringende wereld en hoe ik die toon.

Meer over de concrete fotografische uitwerking van de themata identiteit en verbinding, kan je lezen in mijn artist statement.


Mijn opleidingen, relevant voor mijn fotografisch werk, waren enerzijds landschaparchitectuur, welke de basis vormt voor de onderwerpen waarmee ik deze themata verbeeld. Kleine en grote landschappen. Lokale en universele landschappen. Plaatsen en ruimten.

Anderzijds stelden een technische opleiding in de analoge fotografie en kleurenprintlabo en later een academische opleiding fotografie, me in staat om de puzzel van techniek, esthetiek en verhaal in elkaar te laten passen.


Mijn specialismen zijn :

Landschap

De topografie van natuurlijke en gecultiveerde landschappen, stadsschappen, suburbane en industriële landschappen, parken en tuinen.

Erfgoed

Materieel cultureel erfgoed (private en openbare architectuur, industrieel, religieus, militair, mobiliteit: maritiem, luchtvaart en over land)

Familiegeschiedenis, bedrijfsgeschiedenis, streekgeschiedenis.

Tradities.


Enkele van mijn artistieke inspiratiebronnen :

Alec Soth

Stephen Shore

Frank Gohlke

Robert Adams

Bernd en Hilla Becher


( 20221019 )

Ga terug naar de homepage