About  Me


Hi, ik ben Guy Seeten, in 1961 geboren in de Belgische havenstad Antwerpen.

Mijn interesse in fotografie als artistiek uitdrukkingsmiddel, werd me aangereikt door mijn vader, wiens passie eveneens fotografie was.

Reeds rond mijn tiende kwam ik zo in contact met de analoge fotografie en de donkere kamer.

In mijn jeugdjaren werd ik me, door vakanties en familiebezoeken in Noord-Frankrijk, bewust van de concepten identiteit en begrenzing (van individuen en groepen) en tevens van de betekenis van verbinding over de begrenzing van identiteiten heen.

Mijn opleidingen, relevant voor mijn fotografie, waren enerzijds landschaparchitectuur, welke de basis vormt voor de onderwerpen waarmee ik deze themata verbeeld. Kleine en grote landschappen. Lokale en universele landschappen. Plaatsen en ruimten.

Anderzijds stelden een technische opleiding in de analoge fotografie en printlabo en een academische opleiding fotografie, me in staat om de puzzel van techniek, esthetiek en verhaal in elkaar te laten passen.

Mijn specialismen zijn:

Landschap

De topografie van natuurlijke en gecultiveerde landschappen, stadsschappen, suburbane en industriële landschappen, tuinen en parken.

Erfgoed

Materieel cultureel erfgoed (private en openbare architectuur, industrieel, religieus, militair, mobiliteit: maritiem, luchtvaart en over land)

Familiegeschiedenis, bedrijfsgeschiedenis, ambachten.

Meer over de concrete fotografische uitwerking van de themata identiteit en verbinding, kan je lezen in mijn artist statement


Enkele van mijn artistieke inspiratiebronnen:

Alec Soth

Stephen Shore

Frank Gohlke

Robert Adams

Bernd en Hilla Becher


( 20220713 )